Buitenschoolse opvang vanaf 7 jaar

Na een schooldag komen de kinderen zelfstandig naar de basisgroep van de buitenschoolse opvang in de school. Even ontspannen na een intensieve schooldag met een gezond aanbod aan eten en drinken. De kinderen krijgen de mogelijkheid om even hun verhaal kwijt te kunnen en/of te ontspannen voordat ze gaan spelen. 

De kinderen hebben inspraak op het aanbod van de buitenschoolse opvang. De een wil een potje voetballen of op een andere manier sportief bezig zijn. De ander wil graag creatief bezig zijn, maar ook koken in onze ruime keuken behoort tot de mogelijkheid. Een gevarieerd aanbod biedt aan elk kind de mogelijkheid te doen wat hij/zij wil. Zo ontdekken ze hun talenten en vergroot het de creativiteit. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen tijdens dit proces. 

In de vakanties is er een gevarieerd vakantieprogramma op basis van een thema. Omdat we het belangrijk vinden dat het aanbod aansluit bij de wensen van de kinderen, gaan we hierover met de kinderen in gesprek. We inventariseren hun wensen en nemen deze mee in de afstemming van het programma.