Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf van het MKC Zeeburgereiland zit in een eigen en rustig gedeelte in het gebouw met een directe verbinding met de school. We bieden dagelijks opvang van 7.30 tot 18.30 uur behalve op officiële feestdagen. Het kinderdagverblijf bestaat uit vijf ruime basisgroepen, twee babygroepen (0-2 jaar), één verticale groep (0-4 jaar) en twee peutergroepen (2-4 jaar). 

We hebben een uitgebreid activiteitenaanbod afgestemd op de ontwikkelbehoefte van het kind. Deze bestaat onder meer uit muziek- en motorische activiteiten voor de verschillende groepen. Vanuit een gezond voedingsbeleid en omdat we het belangrijk vinden om de smaakontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren,  is een warme maaltijd als lunch een mogelijkheid die we bieden.

Binnen het MKC werken we vanuit één visie, één team en één plan. We werken vanuit de visie en werkwijze van Maria Montessori. Kinderen krijgen volop de mogelijkheid om te leren, spelen, ontdekken en ontspannen. We zorgen voor een doorgaande ontwikkellijn voor de kinderen door samen te werken met de leerkrachten. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers wisselen onderling informatie uit over de kinderen, om ieder kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij zijn of haar ontwikkeling en stap naar de basisschool.

We beschikken over een eigen buitenspeelterrein waar de kinderen heerlijk kunnen rennen, spelen en klimmen.