Meest gestelde vragen

Mijn kind is bijna 4, zijn er 'wendagen' op school?
Jullie kind is in principe welkom op de eerste dag na zijn/haar vierde verjaardag tenzij het gunstiger is om later te beginnen i.v.m. een vakantie. Wij doen niet aan wendagen, voor kinderen is dit verwarrend. Kinderen willen gewoon direct volledig naar school. In de praktijk ervaren wij wel dat de eerste schoolweken nogal heftig kunnen zijn voor het kind. Daarom raden wij jullie aan hier rekening mee te houden, door korte dagen te maken en/of niet naar de bso te gaan. Dit kan in overleg met de leerkracht.

Is het Montessorionderwijs geschikt voor mijn kind?
Juist door de grote mate van individuele begeleiding biedt de montessorimethode ieder kind goede mogelijkheden. Het belangrijkste is dat de opvoedingsideeën van de ouders en die van de school op elkaar aansluiten. Als jij je als ouder prettig voelt in ons MKC, geldt dat ook voor jouw kind. 

Hoe is de aansluiting met het voortgezet onderwijs?
Een aantal uitgangspunten van modern Montessorionderwijs zoals: verantwoordelijkheid voor het schoolwerk, planning, zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid is terug te vinden in het voortgezet onderwijs. De aansluiting op het VO is goed en de scholen zijn blij met onze leerlingen. 

Wat moet mijn kind al kunnen als het naar de basisschool gaat?
Als je kind bij ons start verwachten we al een zekere mate van zelfredzaamheid. Niet voor niets is het motto van montessorionderwijs 'help, het me zelf te doen'. Uiteraard is je kind zindelijk en kan het zelf zijn billen vegen. Je kind kan zich zelfstandig aankleden en ook het aan- en uittrekken van de jas is geen probleem. Het helpt als je kind al gewend is om thuis taakjes te doen.