Op onderzoek tijdens de Weken van het geloof


Weken van het geloof in de groepen 5/6 
Dit jaar staan 'De weken van het geloof' volledig in het teken van de Islam voor de groepen 5/6. De leerlingen zijn momenteel druk bezig met het verkennen van dit boeiende onderwerp. Tijdens de lessen doen zij kennis op over de geschiedenis van de Islam, de overtuigingen van Moslims en de rituelen die plaatsvinden in de moskee.

De kennis die wordt opgedaan beperkt zich niet tot het klaslokaal. Als aanvulling op het lesprogramma hebben we een gastspreker uitgenodigd die heeft verteld over haar geloof. Daarnaast hebben alle groepen een excursie gemaakt naar de Fatih Camii moskee. Het bezoek aan de moskee op dinsdag 5 maart was een bijzondere ervaring voor alle klassen. Om het thema af te sluiten, zullen we een creatieve opdracht organiseren waarbij de leerlingen hun kennis en ervaringen kunnen verwerken. 

Weken van het geloof in de groepen 7/8
In de groepen 7/8 focussen wij ons dit schooljaar op het hindoeïsme en boeddhisme.
De leerlingen zullen deelnemen aan vier boeiende lessen die de basisprincipes, geschiedenis en filosofie van het hindoeïsme en boeddhisme behandelen. Naast de reguliere lessen laten we de leerlingen zelf onderzoek doen naar specifieke aspecten van het hindoeïsme en boeddhisme. Dit kan variëren van het verkennen van belangrijke figuren tot het begrijpen van rituelen en praktijken. De leerlingen werken in projectgroepen aan een informatieve poster en presenteren deze aan elkaar.

Wij geloven dat dit programma niet alleen de kennis omtrent de godsdiensten van de leerlingen zal versterken, maar ook hun interculturele competenties zal ontwikkelen. Het is onze hoop dat ze zullen groeien in hun begrip van de diversiteit aan geloofssystemen en culturen die onze wereld en onze school kenmerken.